Yritys

Pelin takana on pitkän ralliuran itsekin kokenut Antero Miikkulainen, joka eläkeikään päästyään sai vihdoin toteutettua pitkäaikaisen suunnitelmansa: Rallilautapelin.

Gee-Tee-Vee Oy on vuonna 1986 perustettu, alkuaikoina pelkästään ralliautoiluun keskittynyt monialayhtiö. Nimi juontaa myös urheiluautoihin. Yrityksen perustaja, Antero Miikkulainen on ollut Alfa –friikki ja etenkin merkin kaunein malli GTV oli inspiroimassa nimivalintaa joka tarkoitti Gran Turismo Videoita.

Yritys oli jatkumoa ensin T:mi A Markkinonti Miikkulainen nimellä toimineelle rallikuvauksiin erikoistuneelle yhden miehen kuvausyritykselle. –70 luvun lopulla Miikkulainen aloitti itse oman ralliuransa ja siinä ohessa valokuvasi kanssakilpailijoita silloin kun itse ei osallistunut kilpailuihin. Miikkulainen toi rallikuvaukseen värilliset valokuvat. Kahdeksankymmen luvun alussa mukaan tulivat videolaitteet, ja Miikkulainen julkaisi ensimmäisen rallivideonsa vuoden 1982 Akropolisrallista. Se taisi olla ensimmäinen kaupallinen rallivideo Suomen markkinoilla.

Kuva 1) Artsi ja Örtsi nousivat rallimaailman legendoiksi GTV:n video-ohjelmien kautta
Kuva 2) Antsa hallitsi yhden miehen kuvaustiimini kuvaamisen, haastattelut, äänitykset ja selostukset.
Kuva 3) Jo 10 vuoden ikäisenä rallikärpänen iski pelin kehittäjään

Kuvausmäärien kasvaessa yhtiömuotoa muutettiin ja syntyi Gee-Tee-Vee Oy. GTV:n tunnetuimpia tuotenimiä olivat mm. kuukusittain lehden tapaan ilmestynyt Ralliuutiset- videosarja, Crash-videosarja jota ilmestyi 24 numeroa, 2 osainen Artsi ja Örtsi –rallivideonäytelmä sekä Too Fast Drivers rallisarja jota tehtiin yhteistyössä muiden keskieurooppalaisten rallikuvaajien kanssa.

Sittemmin kuvaan tulivat messukiertueet pitkin Eurooppaa ja niiden myötä kinnostus matkailuautoihin josta ajasta jäi konkreettisena tuotteena markkinoille GT-katokset. Rallitouhut jäivät taka-alalle parin kymmenen vuoden harrastamisen jälkeen. Gee-Tee-Vee Oy jäi rallien osalta ns. pöytälaatikkoon kunnes se tämän Rallilegendat –pelin myötä kaivettiin uudelleen käyttöön.

Tutustu myös GT-katoksiin osoitteessa www.gtv.fi