Usein kysytyt

K?

Keskeyttäminen pelin loppupuolella Poliisi-ruutuun johon joudutaan nopan satunnaisella luvulla syö miestä. Menettääkö peli jotain jos se ohitetaan?

V.

Voi, voi. Niin voi käydä oikeissakin kisoissa. Voittehan sopia esim tuntuvat sakot, joskin rahatkin voivat loppua.

K?

Missä on EK:n maali kun tullaan huollosta?

V.

Huollosta tultaessa pitää päästä ulos ek-ruuduilta eli ruudun 8 yli.

K?

Jatkammeko peliä Harjun jälkeen reittiosuudella, vai erikoiskokeella?

V.

Harjun jälkeen kaikki siirtyvät ensin suoraan EK:lle 2 ja vasta sen jälkeen reittiosuudella kohti EK 3:a

K?

Mikä on Harjun ennätys?

V.

Sen voi selvitä parhaimmillaan 16 pisteellä. Joillain voi kulua jopa tupla määrä.

K?

Voiko erikoiskokeille lähteä ilman nopan aloitusheittoa?

V.

Tottakai pelin sääntöjä voidaan viilata. Nopan sanktiot antavat oman lisä mielenkiintonsa, mutta hidastavat osaltaan pelin etenemistä. Aivan yhtä hyvin voit siis startata kaikille ek:lle suoraan neppaamalla. Harjulla noppa-aloitusta suositellaan jotta saadaan selkeämmät erot.

K?

Neppisautoni pyörä jumittaa ja auto vetää vinoon!

V.

Taitava kuski pystyy ennakoimaan pienet säätövirheet, mutta on parempi jos silloin pelataan koko ryhmä samalla autolla. Tietenkin voi pelata kokopelin nopallakin, mutta se on hitaampaa, ja perustuu pelkkään onneen. Rallychampions pelissä tarvitaan kuitenkin molempia autoja. Autot ovat 1:64 autoja joita saa leluliikkeistä. Meillä on vara-autoja joilla voimme korvata jos pelissä on alunperin vialliset autot.

K?

Miten erotan mikä noppa-autoista olikaan minun?

V.

Valitkaa pelin alussa figuuriauton alustaksi saman värinen pidike, kuin noppa-autonne on. Figuuriauto on varmasti helppo muistaa.

K?

Neppislauta on koholla keskeltä ja auto liikkuu keskikohdalta sen mukaan eteenpäin tai taaksepäin. Minkä sijainnin mukaan pisteet lasketaan?

V.

Laita aluksi esim karhuntarrapalat keskikohdan alle. Ajan kanssa kohouma tasoittuu

K?

Voiko peliä jatkaa jos raha loppuu kesken?

V.

Kilpailubudjetti on sovittavissa ennakkoon joksikin muuksikin kuin suositus. 5000mk on käytännössä riittävä, jos osaa yhtään varoa sattumia. Pelaaja voi jatkaa kunnes rahat eivät riitä sanktioiden maksuun.

K?

Lasketaanko virhepisteitä muilla osuuksilla, kuin Harjun ek:lta?

V.

Ei lasketa. Harjulta lasketaan kunkin pelaajan kaikki pisteet (etenemät) yhteen mukaan lukien nopan starttipisteet täysinä vaikka etenemään pääsisikin vain 0 tai 3 siirtoa kuten ohjeissa kerrotaan. Mukaan lasketaan myös maalin tulon ilmoittama koko neppisluku vaikka maaliin tultaisikin jo pienemmällä luvulla. Peruutuskäskyissä huomioidaan sekä etenemän, että peruutuksen pisteet.